Eerste keer op de motor | Onze ervaring

Eerste keer op de motor | Onze ervaring

Eindelijk was het dan zover; we hebben zelf op een motor gereden! Bij rijschool ‘van Bemmel’ hebben we op 27 maart een ‘Try a bike’ gedaan; 2 uur motorrijden waarna de instructeurs inschatten hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zal hebben. We werden vriendelijk ontvangen door de instructeurs Hans en Sjoerd, zij brachten ons achterop de motor naar de oefenlocatie.


De voordelen van ervaring met een schakelbrommer

De les begon met een uitleg over basisdingen zoals de juiste manier van het op- en afstappen en tot stilstand komen. Vervolgens werden de belangrijkste knoppen en het dashboard uitgelegd. Hierop was onder andere te zien in welke versnelling de motor stond, erg handig! Dit zijn wij niet gewend van onze brommers. We begonnen met wat rondjes rijden. Doordat we al gewend zijn met het schakelen, verliep dit soepeler dan we hadden gedacht. Dit scheelde veel tijd; een beginner is hier normaal de eerste les een paar uur mee bezig, gaven de instructeurs aan.

Afgelopen zomer hebben wij veel gereden met de brommer, zo kwamen wij regelmatig in situaties terecht die je ook met de motor mee zou kunnen maken. Zoals het stapvoets rijden, waarbij je een slippende koppeling moet gebruiken. Hier zit wel een groot verschil in tussen de brommer en motor; remmen en gasgeven is bij de motor veel gevoeliger. Hierdoor hadden we tijdens de eerste oefeningen vaak dat we ‘schokkerig’ reden, maar dit wende na een tijdje.


Als je al vroeg weet dat je je motorrijbewijs wilt halen maar je bent er nog niet klaar voor of je bent nog te jong. Dan raden we je zeker aan om te beginnen met een schakelbrommer. Deze voorbereiding werkt in je voordeel.


De oefeningen

Vervolgens begonnen we met de eerste oefening: de precisiestop. Hierbij moesten we ons inbeelden dat we moesten stoppen voor een stoplicht en precies vóór een pylon uitkomen. We hebben deze oefening meerdere keren gedaan. Na deze oefening gingen we door naar de noodstop. We moesten hier met 50 km/uur aan komen rijden en binnen een heel korte afstand tot stilstand komen met beide benen op de grond. De volgende oefening was de stopproef, met deze oefening moet je remmen met een korte remweg.

Vervolgens gingen we door met een ander soort oefening: de korte slalom met stapvoets rijden en de lange slalom met een hogere snelheid. “Zal ik het nog even voordoen?”, vroeg de instructeur. Nee hoor antwoordden we, we gaan het gewoon proberen. Het gevolg: veel te breed om de pilonnen heen gaan :’)…

Één van de voordelen van samen lessen is dat je van elkaar kunt leren doordat je een voorbeeld voor elkaar kan zijn. Zo had Michelle het slalommen al snel onder de knie waar Sara van kon leren.


Uitdagingen

Eén van de grootste uitdagingen vonden wij het gewicht van de motor; een groot verschil vergeleken met onze brommers. Even je voet aan de grond zetten bij het stilstaan is opeens een stuk zwaarder geworden en het gaat veel minder makkelijk dan wij gewend zijn. We moesten dit een paar keer oefenen om bij het stilstaan ons balans te houden. Belangrijk was om goed recht vooruit te blijven kijken en niet naar de pylon . Ook moesten wij wennen aan het remmen met zowel de voor- als achterrem; met de brommer zijn we gewend alleen de handrem te gebruiken maar bij de motor is het van belang om beide te gebruiken.
Ondanks deze uitdagingen ging de les beter dan wij hadden verwacht.


Hoe gaan we verder?

Wanneer wij verder gaan met de volgende lessen staat nog niet vast, wat wel vast staat is dat we tegelijk beginnen en bij dezelfde rijschool. Ook staat onze theorie-examen gepland in augustus, wat de vroegst mogelijke datum is doordat er veel examens niet doorgaan i.v.m. het coronavirus. We willen niet te veel tijd hebben tussen onze lessen en het praktijkexamen, dus we zijn nog even aan het kijken wat de beste tijd is om te starten. Hoe eerder we beginnen, des te beter.


Tot dan gaan wij nog leuke ritjes maken met de Dax!

Na een paar keer oefenen lukte het Sara ook!

Geef een reactie